Vet du hva som skjer med kroppen når du ikke drikker nok?

Ved å gi kroppen riktig næring vil du føle deg mer uthvilt, fokusert og få mer overskudd. Og med te fra LeCharm blir det ikke enklere enn dette i en travel hverdag. Det er ingen trekketid, ingen våte teposer, ingen skjulte ingredienser – bare hundre prosent naturlig te som støtter kroppens rensesystem.

Er hverdagen så hektisk at du glemmer å drikke nok væske i løpet av dagen? Da bør du vite at det kan gå utover helsa.

Visste du at kroppen stadig taper vann, også når du ikke svetter? Du mister vann gjennom fordamping fra huden, væske i urin og avføring, i tillegg til hver gang du puster. Da slipper du nemlig ut litt damp. Daglig taper vi rundt 2,5 liter vann, og det må erstattes. Vi får i oss omtrent en liter vann via maten, men hva er konsekvensene hvis du ikke drikker nok ved
siden av?

Dette skjer med kroppen når du er dehydrert:

 1. Hjernen påvirkes. Hjernen består av 90 prosent vann, og dehydrering kan derfor gå
  utover konsentrasjonsevnen, hukommelsen din og humøret ditt.
 2. Du føler deg dårlig. To vanlige tegn på at du drikker for lite er hodepine og
  svimmelhet. Du kan også føle deg slapp og sliten.
 3. Dårlig ånde. Uten jevnlig tilførsel av vann vil kroppen produsere mindre spytt, noe
  som er grobunn for bakterier som skaper dårlig ånde og gir deg tørr munn.
 4. Du blir sulten eller godtesyk. Dersom kroppen mangler vann, kan du reagere med
  å føle deg sulten. Det kan derfor hjelpe å drikke et glass vann eller te for å se om du
  egentlig bare var tørst. Uten nok væske vil også forbrenningen stagnere.
 5. Huden blir tørr. Huden er kroppens største organ og trenger store deler av væsken
  du inntar. Uten tilstrekkelig med væske vil huden derfor bli tørrere, og linjer og rynker
  blir synligere. Også leppene dine kan bli dehydrerte og sprekke opp.
 6. Dårlig fordøyelse. For lite væske som smører tarmene kan føre til at systemet
  stopper opp, noe som igjen kan føre til ulike plager.

Hvor mye du bør drikke i løpet av dagen avhenger av hvem du er, hva du gjør og hvor du er. Det sier kanskje seg selv at du bør få i deg mer væske dersom du trener mye, og at kroppen vil trenger mer vann en varm og svett sommerdag enn en rolig dag inne om vinteren.

– LeCharm minner meg på å drikke

Du vet sikkert at vann anbefales som tørstedrikk nummer én – det er sunt, inneholder ingen kalorier og påvirker ikke tennene dine. Men vann er smakløst og kan fort bli kjedelig i lengden. Et tips er å tilsette te-ekstrakt fra LeCharm, som med sin fantastiske aroma og innbydende smak vil gjøre det lekende lett å få i seg nok væske i løpet av dagen.

Det kan Monika Antosik (40) fra Fagerstrand i Akershus bekrefte. Hun jobber turnusvakter på et sykehjem, og har hektiske arbeidsdager der hun innrømmer at væskeinntaket fort blir nedprioritert. Hun har drukket LeCharm hver eneste dag i ett år, og har alltid med seg teen på jobb. Den bidrar til å holde henne hydrert gjennom dagen.

– Vi glemmer ofte å drikke nok væske på jobb, men når jeg lager meg en kopp LeCharm, minner den herlige lukten meg på at jeg må drikke.

Holder seg hydrert

Monika liker spesielt at LeCharm kommer i små praktiske porsjonspakninger, som i tillegg til å være enkle å ha med seg overalt, løser seg opp i vann med én eneste gang. Da slipper hun å bruke tid på å la en tepose rekke, før den våte posen må kastes.

– Jeg har ikke tid til å styre med vanlige teposer, så jeg bare bruker en porsjonspose. Da har jeg en ferdig kopp te på 1-2-3, smiler hun.

Og apropos smilet til Monika, så er hun opptatt av å beholde sine fine, hvite tenner. Derfor har hun lagt merke til at LeCharm ikke misfarger tennene slik hun opplevde at vanlige teposer og kaffe gjorde.

– Før kunne jeg se at te og kaffe satte seg på tennene og det irriterte meg veldig. Men nå er tennene mine like hvite som før.

Hverdagen ellers er også travel for Monika, som sjonglerer jobben med trening, familie, venner og som trener for et håndballag tre ganger i uken. Med LeCharm holder hun seg hydrert, og slipper at all aktiviteten skal gå på bekostning av energien.

Perfekt drikke på farten

LeCharm er en hundre prosent naturlig te, helt fri for plantevernmidler og andre kjemikalier. Den inneholder kun te og ekstrakter fra frukt, bær og planter som gir deg påfyll av viktige antioksidanter og støtter kroppens rensesystem. Teen er helt fri for sukker, fett og kalorier, og er en perfekt tørstedrikk i tillegg til vann.

De små porsjonspakningene får du plass til i veska, og fordi teen kan blandes i både varmt og kaldt vann er den perfekt for deg som er mye på farten. Kombinasjonen av den gode smaken og de velgjørende næringsstoffene vil ikke bare bidra til å holde deg hydrert, men vil også dempe søtsuget som ofte melder seg på kveldstid.

Resultatet er at du føler deg bedre, og kan nyte en god kopp te når som helst, uansett hvor du er. Det har aldri vært enklere å ta et sunt valg – abonner på LeCharm allerede i dag.

Abonner på LeCharm i dag og få i deg nok væske du også! Shop her →